Magánbeszélgetés

Kisebb-nagyobb megszakításokkal 1999 óta látható a műsor különböző TV csatornákon. Már több mint ezer adás készült a sorozatban. A műsor a társadalom különböző részleteit elemzi a területének egy-egy elismert szakértőjével.

Minden csütörtökön 18 órakor

Juszt László műsora

Nézze vissza műsorunkat

Legutóbbi adások

Magánbeszélgetés - Csillag István (Juszt László műsora)

Magánbeszélgetés - ifj. Bibó István (Juszt László műsora)

A rendszerváltás és különösen a FIDESZ számára Bibó István, az 1956-os államminiszter neve jelkép volt. Joggal. A demokrácia jelképe. Olyan, amit zászlóra tűztek és lobogtatták. Mára a név megkopott, mint a tartalom, - a demokrácia, a szabadság szeretete - amiket hordozott. Szégyenlősen hallgatnak róla. Legfeljebb egy-egy tudományos konferencián hangzik el, amiről viszont nem számolnak be. Juszt László ifj. Bibó Istvánnal beszélget arról, hogy az 1956 után börtönbe zárt politikus, 30 évvel a rendszerváltás után most ismét börtönben van, vagy száműzetésben?

Magánbeszélgetés - Balázs Péter és Móra Veronika

Azt, hogy ez a kormányzat csak a saját maga által alapított civilszerveződéseknek ad zöld utat, s persze pénzt, kedvezményeket régóta ismert tény. Az is érthető, hogy miért. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy egy civil szerveződés adott körülmények között pillanatok alatt válhat olyan politikai erővé, amely kockázat a hatalom birtokosai számára. De azt mégsem gondoltam volna, hogy azért hajítanak el 77 milliárdot, mert abból az adományozó kikötése szerint 4 milliárdot a civilszervezetek maguk közt oszthatnának el. Erről, a Norvég alapról szól a műsor.

Magánbeszélgetés - Jordán Tamás (Juszt László műsora)