Közügy

A kerület élete, az intézmények, a szolgáltatások működése, az önkormányzat döntéseinek háttere és következményei.

Havonta egyszer kedden 18 órakor

A műsorban együtt kérdez a TV13 munkatársa és a kerületi Hírnök újságírója

Nézze vissza műsorunkat

Legutóbbi adások

Közügy - Varju László (2021 11 16)

Közügy (2021 10 19)

Közügy a kerületi egészségügyről, főbb kérdések a műsorban:ű 1. Mit jelent, hogy a Honvéd Kórház irányítása alá kerület a szakrendelő 2. Hogy működik most a covid oltás, milyen oltást lehet kérni, hogyan? 3. Mi változott a szakrendeléseken és az egynapos sebészeten a pandémia miatt és jelenleg hogyan működnek?

Közügy 2021 09 21

1. Módosították a lakásrendeletet, már nem csak lakásleadással lehet pályázni az újépítésű otthonokra. Miért és hogyan lehet bérlakáshoz jutni és hány otthon építését tervezi még az önkormányzat? 2. Több parkolóátalakítás is folyik Újlipótvárosban és még továbbiakat is terveznek. Élhetőbb lesz a környezet, a járdákon rendesen lehet közlekedni és növényeket is telepítenek, de ez parkolóhelyek megszüntetésével jár, aminek sokan nem örülnek. 3. Intézmények fejlesztéséről döntöttek, de még kérdéses mire lesz pénz. És támogatják az állam által működtetett iskolák udvarainak felújítását, de az épületrekonstrukciókat nem. Miért?

Közügy 2021 06 22

Amióta újra fizetős a parkolás kevesebb a tilosban, vagy másodikként harmadikként megálló autó? Mennyire büntetik őket a közterületfelügyelők és mennyire foglalkoznak a kutyásokkal? Ez közügy. Vendég: Szabó Ottó a Kerületi Közterület-felügyelet vezetője.